Fransa Vizesi ile Paris’i Keşfedelim


Fransa Vizesi

Fransa Turistik, Fransa Ticari, Fransa ziyaret vizesi veya diğer vize türlerine başvuru yaparak Fransa ziyaret etmeyi planlayan umuma mahsus (Bordo) sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Fransa Vize prosedürlerini yerine getirmesi gerekmektedir. Diğer pasaport sahipleri Siyah, Yeşil ve Gri pasaport sahibi Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatlarında Fransa vizesinden muaftır.

Fransa Başkonsolosluğu ya da Fransa Büyükelçiliği şahsen vize başvurusu kabul etmemektedir. Fransa vize başvurularınızı Fransa konsolosluğu veya büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş olan GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK ve MARMİCE TURİZM SEYAHAT ACENTASI aracılığı ile vize süreçlerini takip etmekteyiz. Seyahat süresi 90 günü aşan ziyaretlerde, Fransa konsolosluğuna direk olarak başvurulmaktadır.

GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK Fransa vize prosedürünü yerine getirdikten sonra Fransa vize başvurusu acentamız aracılığıyla yapılmaktadır.Bireysel olarak başvuru da yapılmaktadır. Fransa vizesi Schengen bölgesi kapsamında olduğundan dolayı Schengen vatandaşlarının vize almasına gerek yoktur. Fransa Schengen vizesi almış kişiler ilk seyahatlarına Fransa’dan başlamak kaydı ile diğer Schengen ülkelerine ziyaret edebilirler.


Fransa Vize İşlemleri

Umuma (Bordo) mahsus pasaport sahipleri Fransa'yı ziyareti etmeyi düşünüyorlar ise Fransa vizesi almaları zorunludur. Fransa vizesi alabilmek için bazı koşullar vardır ve bunları yerine getirilmesi gerekmektedir. Öncelikle hangi amaç ile gidecekseniz o vize türüne başvurmanız gereklidir. Vize türüne göre evrak listesi farklılık göstermektedir. Fransa vize türüne göre farklı vize türleri için hazırlanması gereken evrak listesi farklılık göstermektedir. Vize başvurusunda hazırlanacak evrak listesi mesleki durumunuza göre farklılık göstermektedir. Fransa vize evraklarına www.gezilab.com web adresimizden ulaşabilirsiniz.

Fransa vizesi alabilmek için randevu almanız gerekmektedir. Randevular yoğunluğa göre farklılık gösterebilmektedir o yüzden misafirlerimize seyahat tarihinden en az 1 ay önce vize başvuru yapmaları gerektiği önerilmektedir.

Fransa Vizesi İçin Randevu İşlemleri

Fransa vizesi için randevunuzu GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK ve MARMİCE TURİZM SEYAHAT ACENTASI aracılığı ile dilerseniz oluşturabilirsiniz.Fransa konsolosluğu belirli durumlar dışında şahsen randevu vermemektedir. Randevu saatinde bulunmamanız durumunda randevunuz iptal edilir.

Fransa Başkonsolosluğundan alınan randevu esnasında parmak izi alınacağı için başvuru sahibinin şahsen bulunması zorunludur. Fransa Schengen vize başvurusunu ilk defa gerçekleştirecek kişilerin parmak izi vermesi zorunludur. Verilen bu parmak izi Schengen ülkelerinin ortak kayıt sistemi olan VIS 5 yıl boyunca saklanmaktadır.

Gezilab ile Fransa Vize Başvurusu

Fransa vize başvurusu acentamız aracılığıyla vize türüne uygun olarak hazırlanan belgeler ile GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK tarafından Fransa konsolosluğuna gerekli başvuruyu yapar. Fransa konsolosluğu randevu tarihini belirledikten sonra başvuru sahibinden parmak izi alınır ve başvuruda eksiksiz hazırlanan dosyanız teslim edildikten sonra başvurunuz tamamlanmış olacaktır.

Fransa Vizesi Kaç Günde Sonuçlanmaktadır?

Gerekli değerlendirmeleri yapıldıktan sonra Konsolosluk yaklaşık olarak 3 – 15 iş günü içerisinde vize başvuru sonucunu duyurur. Vizeniz onaylanırsa vizeniz teslim edilir. Vize süreçlerinde değerlendirme yetkisi Fransa İstanbul Başkonsolosluğu ve Fransa Ankara Büyükelçiliğine aittir.

Vizemiz Onaylandıktan Sonra Paris’e Gidebiliriz..

Biz lafı uzatmadan Paris'te keşfedilecek yerleri sizler için bir araya getirelim...

Moulin Rouge

Moulin Rouge'u duymayanımız yoktur sanırım... 1889 yılı, Fransa'nın en ünlü simgesi olan Eyfel Kulesi'nin inşa edildiği yıl olarak bilinir. Aynı zamanda Moulin Rouge'un bir eğlence mekanı olarak kapılarını açtığı yıldır. Çok sayıda filme konu olan Moulin Rouge, hala Paris'in önde gelen eğlence mekanı olarak kabul ediliyor.

Panteon

Panteon, ünlü Fransız vatandaşlarının gömüldüğü yerdir. Roma'daki Pantheon'dan sonra modellenen bu kilise, aslen Paris'in koruyucu azizi olan St. Genevieve'e ve onun kalıntılarına adanmış bir kiliseydi. Kilise, ciddi hastalıktan kurtulduğu için Tanrı'ya şükretmek için Kral Louis XV tarafından neoklasik tarzda yeniden inşa edildi. Fransız Devrimi sırasında devrimci şehitleri onurlandırmak için türbe olarak değiştirildi. Burada gömülü olan ünlüler Voltaire, Victor Hugo ve Marie Curie'dir.

Disneyland Paris

Avrupalılar orijinal Disneyland'i görmek için Los Angeles'a gidemeyince, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen tema parkı olan Disneyland Paris'e gidiyor. Burası bir eğlence mekanından daha fazlasıdır. Aslında burası otelleri, alışveriş merkezleri ve golf sahaları bulunan bir tatil beldesidir.

Les Invalides

Les Invalides, Fransız ordusunu onurlandıran bir bina kompleksidir. 1670 yılında veterinerler için hastane ve huzurevi olarak inşa edilmiştir. Bugün hala bu işleve ve daha pek çoğuna hizmet ediyor. Les Invalides, askeri müzelere ve Napolyon Bonapart da dahil olmak üzere savaş kahramanlarının mezar yeri olan bir kiliseye de ev sahipliği yaptığı için oldukça ilgi görmektedir.

Paris'te daha keşfedilmeyi bekleyen binlerce yer var. Fransa vizesi almak ve bu muhteşem yerleri yerinde keşfetmek için Hızlı ve Güvenli başvurunun adresi olan GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK ofisimize bekleriz. Uzmanlarımızdan destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.