ALMANYA VİZESİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER


Yaklaşık 3.5 milyon Türk vatandaşının yaşadığı Almanya, özellikle Türkiye'den fazlasıyla ziyaretçi alan ülkelerin başında gelmektedir. Eğer Almanya'yı ziyaret etmek istiyorsanız Almanya Schengen vizesine başvuruda bulunmanız gerekiyor. Almanya ayrıca Schengen bölgesinde bulunduğundan dolayı, Almanya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. Schengen vizesi toplamda 26 ülkeye serbest bir şekilde giriş-çıkış yapma izni sağlayan önemli bir vize türüdür.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya vizesi evrakları, seyahat amacınıza göre seçtiğiniz vize türlerine paralel olarak değişkenlik gösterecektir. Çünkü her vizenin belgesi farklıdır. Ancak yine de tüm vize başvurularında yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken belli başlı evraklar vardır. Bunlar; 10 yıldan eski olmayacak şekilde pasaportunuz, iki adet son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğrafınız, vize başvuru formunuz mali durumunuzu gösteren belgeler, çalışmıyorsanız ya da öğrenciyseniz sponsorluk bilgileri, nüfus kayıt örneği ve her vize başvurusunda mutlaka bulundurmanız gereken seyahat sağlık sigortanızdır.

Almanya Uçak Bileti Aldınız mı?

Almanya vizesine başvuruda bulunanlardan uçak bileti talep edilmese de değerlendirme sürecinde başvuru sahiplerinin biletinin olması olumlu bir intiba bırakmaktadır. Almanya uçak bileti satın aldıktan sonra bilet alındığına dair belge konsolosluğa sunulabilmektedir.

Vize başvuru süreci genellikle 15 günden daha fazla sürdüğü için uçak bileti için erken rezervasyon avantajından yararlanmak ve daha uygun fiyatlarla bilet satın almak için MARMİCE TURİZM ile iletişime geçebilirsiniz.

Almanya Vizesi Başvuru Şartları Nedir?

Almanya vize türleri çeşitlilik göstermektedir. Turistik vize, aile birleşimi vizesi, çalışma vizesi, eğitim vizesi, iş arama vizesi, şoför vizesi, ticari vize, transit vize, çiftçi vizesi, kamu çalışanı vizesi, fuar gezisi vizesi vb. vize türleri ile Almanya'yı seyahat edebilirsiniz. Bu vize türlerinden herhangi birine başvurmak istiyorsanız, ilgili vizenin size uygun olup olmadığını bilmeniz gerekmektedir.

Almanya Vizesi Kaç Günde Sonuçlanmaktadır?

Almanya vizesinin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin aile birleşimi vizesinin çıkış süreci ile turistik vizenin çıkış süreci elbette aynı değildir. Ancak ortalama 15 gün içerisinde Almanya vizeniz sonuçlanabilmektedir.

Almanya Vizesi Reddedilme Sebepleri Nedir?

Konsolosluk, Türkiye'ye döneceğinize ikna olmazsa vizenizi yine olumsuz bir şekilde cevaplayabilir. Hem evrak takibinin yapılması hem de vize mülakatlarında nasıl ve ne şekilde bir tavır göstermeniz gerektiği ile ilgili yönlendirmeyi uzman vize danışmanlarımız aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK olarak Almanya Vizesi başvuru işlemleri sırasında profesyonel olarak danışmanlık hizmeti sağladığımızı hatırlatmak isteriz. İletişim adreslerimizi kullanarak Uzman Vize Temsilcimiz ile görüşebilir ve başvuru sürecini oldukça kolay ve hızlı bir şekilde başlatabilirsiniz.