HOLLANDA VİZESİ


HOLLANDA VİZESİ

20.02.2023

Hollanda Vize Başvurusu

Kültürel ve turistik seyahatlerin yanı sıra ticari amaçlarla da sıklıkla ziyaret edilen Hollanda’ya giriş yapabilmek için T.C. vatandaşlarının vize alması gerekmektedir. Seyahat süresine göre uzun ya da kısa süreli alınabilen vizeler için konsolosluklar farklı belgeler talep etmektedir. Çoğu insan için zorlayıcı olan vize süreci hakkında sizin için hazırladığımız vize rehberini inceleyerek veta www.gezilab.com web adresimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hollanda Uçak Bileti Aldınız Mı?

Hollanda vize işlemleri sırasında uçuş bilgilerinin ibraz edilmesi zorunludur. Ülkeye gidiş/dönüş uçak bileti ile varsa transit/ara uçuşların bilgilerinin konsolosluğa bildirilmesi gerekmektedir. Vize işlemleri sırasında zorluk yaşamamak için Marmice Turizm ofisimize gelerek veya çağrı merkezimizi arayarak erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Hollanda Vize Türleri

Hollanda vize türleri seyahat amacı ve seyahat süresine göre değişiklik göstermektedir.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

C Tipi vizeler, Hollanda’ya 90 günü aşmamak kaydıyla yapacağınız seyahatler için başvurmanız gereken vize türleridir. Shengen ya da kısa süreli vize olarak da bilinen C tipi vize ile Hollanda’nın yanı sıra Schengen üye ülkelerine de seyahat edebilirsiniz.

T.C. vatandaşları için Schengen vizesi başvurularında pasaport türü de büyük önem taşımaktadır. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde, hususi (yeşil) pasaport, hizmet (gri) pasaportu ve diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Hollanda’ya seyahat edebilmektedir.

Hollanda Turistik Vizesi

Hollanda’ya turistik amaçlarla seyahat etmek isteyenler bu vize ile 90 güne kadar ülkeyi gezebilir. Schengen vizeleri arasında en sık başvuru yapılan vize türlerinin başında gelen bu vize turistik faaliyetlere izin verir.

Hollanda Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

Ülkeye iş nedeni ile ya da fuar ziyaretleri için seyahat edeceklerin ticari vizeye başvurması gerekmektedir. 90 güne kadar olan iş seyahatlerinde Hollanda’da bulunan iş ortaklarından davetiye almak zorunludur.

Hollanda Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Hollanda’da yaşayan aileniz, akrabalarınız ya da arkadaşlarınızı ziyaret etmek için bu vize türüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. 90 günü aşmamak kaydıyla yapacağınız ziyaretler için yakınlarınızın belediyeden davetiye mektubu talep etmesi zorunludur.

Hollanda Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Ülkeye yapılacak konferans ve seminer katılımları ile sportif faaliyetler için kültürel vizeye başvuruda bulunmak gerekmektedir. Bu vize türü ile 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde kültürel faaliyetlere katılabilirsiniz.

Hollanda Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi

Öğrenciler de eğitim için Hollanda vizesine başvuruda bulunabilmektedir. Özellikle yaz sezonunda verilen eğitimler ve stajlar için 90 gün için geçerli kısa süreli öğrenim vizesine başvurmak mümkündür.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

Geçici ikamet vizesi olarak da bilinen D Tipi vizeler 90 günden fazla sürecek seyahatler için alınması gereken vize türüdür. Aile birleşimleri, uzun süreli yurt dışı eğitimleri ve oturma izni için bu vizeye başvuruda bulunabilirsiniz.

Hollanda Transit Vizesi

Hollanda’da bulunan bir havalimanından Schengen üye ülkesi olmayan 3. bir ülkeye seyahat edeceklerin Hollanda transit vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir.

Antiller Vizesi

Hollanda Krallığı’nın Karayipler’de bulunan Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St Eustatius ve St Maarten bölgelerini ziyaret etmek isteyenlerin Antiller vizesi alması gerekmektedir. Bu vize ile 90 günü aşmamak kaydıyla belirlenen bölgelere seyahat edebilirsiniz. Kısa süreli Antiller vizesini daha sonra uzatmak mümkün değildir. Antillerde 90 günden uzun süre kalacakların oturum izni alması gerekmektedir.

Randevu Nasıl Alınır?

Hollanda vize randevularını GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK aracılığı ile alabilirsiniz. Seyahatinizden 15 gün önce konsolosluğun belirlediği gün ve saate alınacak randevuya şahsen katılmanıza gerek yoktur. Schengen vizesi için 5 yıl geçerli parmak izi olanlar danışmanlık merkezlerine vekalet vererek randevuya gitmeden de Hollanda vizesi alabilmektedir.

Hollanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hollanda Konsolosluğu’nun vize randevusunun ardından teslim edilen belgeleri incelemesi ve vize sonucunu bildirmesi yaklaşık 7-15 gün sürmektedir. Resmi tatiller ve ek belge istenmesi gibi durumlarda bu süre daha da uzayabilmektedir.

Hollanda vizesi almak ve bu muhteşem yerleri yerinde keşfetmek için Hızlı ve Güvenli başvurunun adresi olan GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK ofisimize bekleriz. Uzmanlarımızdan destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.