Amerika Vize İşlemleri - Sıkça Sorulan Sorular


Amerika vize başvurusu nasıl yapılır?

Amerika vize başvurusu sürecini başlatmak için başvuru sahibine ait pasaportun 10 yıldan daha eski olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. İçerisinde en az 2 adet boş sayfa bulunan pasaportun geçerlilik süresinin de kontrol edilmesinin ardından işlemler başlatılabilmektedir. Bir sonraki adımda Amerika DS 160 Vize Başvuru Formu doldurulması yer almaktadır. Formun Amerika Konsolosluğu'na iletilmesinin ardından vize randevusu alınabilmektedir. Konsolosluk değerlendirmesinin olumlu sonuçlanabilmesi için formun doğru bilgilerle doldurulması ve gerekli evrakların eksiksiz olarak ibraz edilmesi gerekmektedir.

Amerika vize randevusu almak için yapılması gerekenler nelerdir?

Amerika vize randevusu alınabilmesi için öncelikli olarak Amerika Vize Başvurusu Formunun (DS-160 Formu) doldurulması gerekmektedir. Başvuru formunun randevu tarihinin en az 3 iş günü öncesinden doldurulması şartı aranmaktadır. Form doldurma ve Amerika vize ücreti ödemesinin ardından Amerika Konsolosluğu resmi web sitesi üzerinden vize randevusu alınabilmektedir. Vize başvurusu için süratle vize müracaatı yapmanızı gerektiren acil durumlar için Gezilab Vize Danışmanlık temsilcilerimiz ile irtibat kurunuz.

Amerika vizesi başvuru evrakları nelerdir? Vize işlemleri sırasında hangi belgelerin yer alması şartı bulunur?

Amerika vizesi başvuru evrakları başvuru yapılacak olan vize türüne, seyahat süresine göre başvuru sahibinin mesleğine göre farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle öncelikli olarak seyahat amacına uygun olan vize türünün belirlenmesi gerekmektedir. Başvuru aşamasında Pasaport, Biyometrik Fotoğraf, Vize Başvuru Formu, Vize Talep Dilekçesi, Mesleki duruma ilişkin belgeler talep edilmektedir. Evrak listesi vize türüne bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Amerika vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Amerika vizesine başvuru işlemlerinin eksiksiz olarak tamamlanmış olması halinde 4-5 iş günü içerisinde vize talebi değerlendirilerek sonuçlanmaktadır. Başvuru aşamasında evrakların eksik olarak sunulması halinde konsolosluk değerlendirme aşamasında ek evrak talep edebilmektedir. Bu durumda sonuçlanma gün sayısında farklılıklar meydana gelebilmektedir. Ayrıca konsolosluğun yoğun olması veya işlemlerin resmi tatil günlerine denk gelmesi halinde sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

Amerika online vize başvurusu nasıl yapılır?

Amerika vize başvurusu için öncelikle başvuru yapılacak vize türünün belirlenmesi gerekmektedir. Ardından Amerika Konsolosluğu resmi web sayfası üzerinden Amerika vize başvuru formu (DS-160 Formu) doldurulması gerekmektedir. Form doldurma ve vize bedeli ödemesinin ardından konsolosluk randevusu alınması gerekmektedir. Vize randevusunun ardından değerlendirme süreci başlatılmaktadır. Başvurunun sadece online adımlarla tamamlanması mümkün değildir. Konsolosluk ile randevusu sistemi ile görüşülmesi şartı aranmaktadır.

Amerika vizesi almak ve bu muhteşem yerleri yerinde keşfetmek için Hızlı ve Güvenli başvurunun adresi olan GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK ofisimize bekleriz. Uzmanlarımızdan destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.