İSPANYA VİZESİYLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZ


İspanya Vizesi

İspanya, Avrupa Birliği ve Schengen grubu ülkesidir. Türkiye ile İspanya devleti arasında vize uygulaması bulunurken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları muhtemel İspanya seyahatleri öncesi bu ülkenin vizesini almaları gerekecektir. Kısa süreli İspanya vizesi başvurularında bulunulacak olması halinde İspanya Schengen vizesi başvurularında bulunulmalıdır.

Kısa süreli İspanya Schengen vizesi maksimum 90 gün olarak verilirken, 90 günden daha fazla alınan İspanya vizesi ise İspanya Ulusal Vizesi olacaktır.

90 güne kadar olan vize başvuruları İspanya Turistik Vize, İspanya Ticari Vize ve İspanya Aile Ziyareti Vizesi kapsamında İspanya Konsolosluğunun yetkilendirdiği GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK yapabilir.

İspanya Uzun Süreli, D vize ve İspanya Erasmus vizesi gibi başvurular ise direk olarak İspanya Konsolosluğu İstanbul ve İspanya Büyükelçiliği Ankara'ya gerçekleştirebilecektir.

İspanya vize işlemleri için randevu alınması zorunludur, vize işlemlerinde kullanılacak pasaport son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olup ve en az 3 ay 15 gün geçerliliği bulunmalıdır.

İspanya Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

• Avrupa Birliği ve Schengen grup üyesi olması dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep eden İspanya, başvuruların tercihen bizzat yapılmasını istiyor. İstanbul ya da Ankara başkonsolosluklarından yapılacak olan bireysel başvurular da çoğu vize türü için en az 15 gün önce randevu alınması gerekiyor.

• İspanya Büyükelçiliği veya İspanya konsolosluğuna çağrıldığınızda istenen belgelerin elden ve eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekiyor.

• Vize işlemleri sırasında pasaportunuzun son 10 yıl içinde alınmış ve en az 3 ay 15 gün geçerlilikte olması gerekir. Pasaport haricinde istenen diğer evraklar da ise maksimum 3 ay içerisinde alınmış olması şartı bulunur. Bundan eski evraklar vize reddine sebebiyet verecektir.

• Daha önce Schengen vizesine başvurmamış adaylar 25.09.2014 tarihi ile birlikte başvurularında parmak izi oluşturmak zorundadır.

• Pasaport geçerlilik sürelerinde en az 10 yıl arayan İspanya bundan eski pasaport sahiplerine vize vermemektedir.

İspanya Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

İspanya’ya seyahat etmek isteyen işsizler, sigortalı çalışanlar, doktorlar, esnaf-sanatkârlar ve serbest meslek mensupları, avukatlar, eczacılar, mühendisler, diş hekimleri, öğrenciler ve şirket sahipleri kendilerinden istenen belgeler ile birlikte vize başvurusunda bulunmak durumundadır. Gerekli belgeler için www.gezilab.com web adresimizden kolayca ulaşabilirsiniz.

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Gelir belgesi olmayan öğrenciler, işsizler gibi ya da yeterli gelir elde edemeyen çalışanlar ya da şirket sahipleri İspanya vize başvurusu esnasında sponsor desteği alabilirler. Kurallar dahilinde belirlenen sponsorluk başvurularında sponsor olacak kişiler birinci dereceden akrabalar yani anne, baba, eş ve çocuklar olabilir.

Aylık düzenli bir geliri olmayan fakat banka hesaplarında yeterli bakiyeye sahip bu statüdeki kişiler vize sponsor desteğine ihtiyaç duymadan vize başvurusunda bulunabilirler.

Randevu Nasıl Alınır?

İspanya vize başvurusu esnasında kısa süreli vize başvuruları İspanya konsolosluğu tarafından GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK aracılığıyla yapılabilirsiniz. Uzun süreli vize başvuruları için ise konsolosluklara bizzat randevu talebi oluşturmak gerekir. Her iki durumda da randevu oluşturulmadan vize başvurusunda bulunulamaz.

Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde konsoloslukları ve büyükelçilikleri bulunan İspanya’ya vize randevu talebi oluşturabilmeniz için ikamet ettiğiniz şehrin hangi konsolosluğa bağlı olduğuna dikkat etmeniz gerekir.

Vize randevularınızı seyahat etmeyi planladığınız tarihten en az 15 ila 17 gün öncesine alınması gerekmektedir.

Vize İşlemleri ve Takibi

• İspanya’ya seyahatte bulunmak isteyenler için öncelikle ülkede geçirecekleri gün sayılarını belirlemeleri gerekir. 90 günden az yapılacak ziyaretler için C tipi Schengen vizesine, 90 günden uzun ziyaret planlayanlar için ise D tipi ulusal vizeye başvuruda bulunmak gerekmektedir.

• Meslek gruplarına, gelir düzeylerine ve seyahat süresine göre belirlenen tüm evrakların eksiksiz, güncel ve hatasız olmasına dikkat edilerek randevu gününden önce hazırlanması gerekir.

• Konsolosluğun belirlediği sıraya uygun şekilde hazır edilen belgeler aracı danışmanlık eden firmalar ile kısa sürede profesyonelce hazırlanabilir.

• Tüm evraklar kontrollü bir şekilde noksansız hazır edildikten sonra başvuruda bulunacak aracı danışman firma ya da bizzat başvuru yapacak kişi adına uygun gün ve saatte vize randevusu alınır.

• Vize randevuları konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Resmi tatiller bu süreyi kapsamaz.

• Başvurularınızı BLS International sitesinden online olarak takip edebilirsiniz.

İspanya Vizesi Kaç Gündür Çıkar?

İspanya vize başvuruları kategorilerine göre değişiklik gösterir. Turist vizeleri yaklaşık 5 ila 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. T.C. vatandaşlarının dışında, diğer ülke vatandaşları (Türki Cumhuriyetler) için de işlem süresi yaklaşık 15 gün kadardır.

Hollanda vizesi almak ve bu muhteşem yerleri yerinde keşfetmek için Hızlı ve Güvenli başvurunun adresi olan GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK ofisimize bekleriz. Uzmanlarımızdan destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.