The file you are attempting to upload is larger than the permitted size.<\/p>"}); background-position:center center; background-size:cover;">

DUBAİ VİZESİ


DUBAİ VİZESİ

01.02.2023

Birleşik Arap Emirlikleri de denilen Dubai’ye seyahat planları yapan umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vize almak zorundadır. Birleşik Arap Emirlikleri gri, siyah ve yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarından 90 günlük seyahatleri için Dubai Vizesi istememektedir. Ancak hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahibi kişilerden bordro pasaportu olanlar vize almak zorundadır.

Birleşik Arap Emirliklerinden alınan Dubai Vizesi genel vize kapsamındadır. Bu nedenle bu vize ile Dubai dışında Acman, Abu Dabi, Sharjah, Füceyre, Ummül Kayveyn ve Resü’l Hayme Emirliklerine de girebilmektedir. Çıkacak olan vize Birleşik Arap Emirliklerinin yedi emirliğinin tümünde geçerlidir. Dubai vizeleri ihtiyaçlara göre 3 ayrı başlıkta toplanabilir: Turistik vize, ticari vize, transit vize ve gemi vizesi.



Turistik veya Ticari Kısa-Uzun Dönem Dubai Vizesi

Birleşik Arap Emirliklerine turistik amaçlar ile seyahat eden kişiler dışında fuar, iş gezisi, akraba ziyareti ve diğer sosyal aktiviteler nedeni ile seyahat eden kişilerin vize almaları gerekmektedir. Kısa ve uzun Dönem Dubai vizesi 30 günden 90 güne kadar 4 farklı gruba ayrılmaktadır.

• 30 günlük tek girişli Dubai vizesi: Kısa dönem vize türünden olan bu vizeye sahip olan kişiler, Dubai’de bir kere giriş yapma şartı ile 30 gün kalabilmektedirler. Vizenizin çıktığı günden itibaren 2 aylık geçerlilik süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde giriş yapmanız gerekmektedir. Aksi taktirde vizeniz geçerliliğini yitirmektedir. Ek olarak ücret karşılığında neden belirmeden 30 gün daha uzatılabilmektedir.

• 30 günlük çok girişli Dubai vizesi: Kısa dönem vize türünden olan bu vizeye başvuran kişilere 30 günlük seyahat hakkı verilir ve bu seyahat sırasında çoklu giriş hakkı tanınır. Süreniz bitene kadar ülkeye giriş çıkış sağlanalabilir.

• 90 günlük tek girişli Dubai vizesi: Dubai’de en fazla 90 gün kalma hakkı tanınan kişiler, ülkeye tek giriş yapabilmektedirler. Bu vize uzun dönem vize türlerinden biridir. 90 günlük tek girişli vize başvurusu ile ülkeden çıkış yapmadan vize kalış süresinin tamamını kullanabilirsiniz.

• 90 günlük çok girişli Dubai vizesi: 90 günlük kalma süresince çok giriş hakkı verilmektedir. Kalma süreniz bitene kadar ülkeye giriş çıkış yapabilirsiniz.

Dubai vizesinde verilen kalma süresini dolduran kişiler vize süresini cezalı bir şekilde ek ücret ödeyerek uzatabilir . Yeni vize için Dubai’den çıkış yapması ve yeniden vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Transit Dubai Vizesi

T.C. vatandaşlarının herhangi bir ülkeye Dubai International Havalimanı üzerinden, terminal 1 ya da terminal 3’e iniş yaptıklarında ülkeye giriş yapacaklarsa eğer almaları gereken vizeye transit Dubai vizesi denir. Eğer terminalden çıkılmayacaksa 48 saate kadar vizesiz bekleme hakkı vardır. Transit vize sahipleri, yeni uçuş saatini beklerken Dubai’yi gezmek istediğinde veya aktarmalı uçuş nedeni ile terminal değişikliği yaptığında transit Dubai vizesinden yararlanmaktadır. Bu vize tek girişli olup 96 veya 48 saatlik olarak verilmektedir.

Gemi Vizesi

Kalkışlı ya da duraklı olarak deniz yolu ile yapılan gemi seyahatlerinde, Dubai’ye giriş yapabilmek için 30 günlük Dubai Cruise gemi vizesi alınması gerekmektedir. Dubai Cruise vizesi için rezervasyonlarınızın renkli fotokopisi gerekmektedir.

Dubai Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular tamamen online olarak yapılmaktadır. Dubai vize yetkilendirilmiş olan GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK ve MARMİCE TURİZM SEYAHAT ACENTASI aracılığı ile Dubai Göçmenlik Ofisine (GDRFAD) yapılmaktadır. Başvuruların yetkili acente üzerinden yapılması zorunludur.

Renkli taranmış pasaport ve fotoğraf hazırlandıktan sonra yetkili acenteye iletilerek başvuru yapılır. GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK başvurunuzu işleme alır, ardından vizeniz resimli ve barkotlu bir şekilde 1-2 iş günü içerisinde tüm detaylar ile birlikte tarafınıza iletilir. Belgeler istenildiği gibi gönderildiği zaman vize başvurusuna ret gelme ihtimali çok düşüktür.

Dubai Vizesi Gerekli Evraklar

Dubai vizesine başvurmadan önce istenen Dubai vizesi gerekli evraklar eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Belgelerde bir eksiklik ya da yanlışlık olması durumunda başvurusu reddedilmektedir. Bu nedenle belge hazırlama konusunda çok titiz davranılması gerekir. İşlemlerin hem daha hızlı hem de doğru bir şekilde ilerlemesi için vize evraklarına gezilab.com web adresimizden ulaşabilirsiniz veya uzmanlarımızdan destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dubai Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Dubai vizesi için evraklarınızı ve ücret ödenmesini ilettiğiniz taktirde 2 iş günü içerisinde çıkar. Eğer başvuru yapan kişi için güvenlik soruşturmasına girerse bu süre 3 ila 15 güne kadar uzayabilmektedir.

Yabancı Pasaport Sahipleri için Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan yabancı pasaport sahibi olan kişiler Türkiye üzerinden başvuru yapabilmektedir. Başvuru için en az 6 ay geçerliliği olan renkli taranmış pasaport, fotoğraf ve oturum veya çalışma izni gerekmektedir. Oturum veya çalışma izni olmayan yabancı pasaport sahibi kişilerin başvuruları işleme alınmamaktadır. Dubai’de vize süresini doldurup ülkeden çıkış yapmayanlar Dubai Göçmenlik Ofisine rapor edilmektedir. Rapor edilen kişiler bir daha Dubai’ye giriş yapamamaktadır.

Dubai Vize Başvurusu Yetki Bölgesi

Dubai vize başvurularında herhangi bir bölgesel yetki ayrımı yoktur. Dünya’nın neresinde ikamet ederseniz edin, başvuru için online olarak evraklarınızı GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK ofisimize iletmeniz yeterli olacaktır. Vizeniz pasaporta basılmadığından dolayı herhangi bir ülkeden istediğiniz havayolu firması ile seyahat gerçekleştirilebilmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Göçmenlik Ofisi (GDRFAD) tarafından hazırlanan vizeler pdf formatında resimli ve barkotlu olarak iletilmektedir.

• Dubai vizesi almak ve bu muhteşem yerleri yerinde keşfetmek için Hızlı ve Güvenli başvurunun adresi olan GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK ofisimize bekleriz. Uzmanlarımızdan destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.