İtalya Vizesi Nedir? 4 Başlıkta Beraber İnceleyelim


İTALYA VİZESİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Türk vatandaşıysanız ve İtalya’yı ziyaret etmeyi planlıyorsanız, o zaman İtalya vizesine başvurmanız gerekir. Başvuru süreci göz korkutucu olabilir ancak Gezilab Vize Danışmanlığı yardımıyla süreç çok daha kolay hale getirilebilir.

İtalya vizesi, İtalya Schengen Bölgesi’ne giriş yapmak için gereklidir. Schengen Bölgesi, 26 Avrupa ülkesinden oluşur ve bu ülkeler arasında serbest dolaşım sağlar.

Başvuru için, kişinin pasaportunun kopyası, seyahat amacını belgeleyen belgeler, maddi imkanları belgeleyen belgeler, konaklama yerinin rezervasyon belgesi, dönüş bileti ve vize ücreti ödeme belgesi gibi belgelerle birlikte başvuruda bulunması gerekmektedir.



İtalya Vizesi Almak İçin Ne Yapılmalı?

Bu belgeler toplandıktan sonra, başvuru sahipleri başvurularını GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIĞINA iletebilirler.Başvuruyu güçlendirmenin en iyi yolu hakkında tavsiye ve rehberlik sağlayabilirler.Başvuru kabul edildikten sonra, GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIĞI başvuru sahibinin vizesini almasını sağlayabilir. Tüm süreç şirket tarafından yakından takip edilerek vizenin hızlı ve sorunsuz bir şekilde verilmesi sağlanır.

İTALYA VİZESİ DANIŞMANLIĞI

• Vize Çeşidinin Belirlenmesi

Seyahat amacınız nedir? Örneğin;

Turistik seyahat için İtalya Turistik Vize yani İtalya Schengen Vizesi başvurusu yapılmalıdır. İtalya’ya turistik amaçlarla gitmek için verilen vizedir. Bu vize, genellikle 90 gün için verilir ve tek girişli olabilir veya çoklu girişli olabilir. Aile/Arkadaş Ziyareti için Davetiyeli Vize başvurusu yapılmalıdır. İtalya çalışma izni için D Tipi Ulusal Vize başvurusu yapılmalıdır. İtalya’da iş yapmak amacıyla gitmek için verilen vizedir. Bu vize, genellikle 6 ay için verilir ve tek girişli olabilir veya çoklu girişli olabilir.Eğitim için amaca göre farklılık göstermektedir. İtalya’da eğitim amacıyla gitmek için verilen vizedir. Bu vize, genellikle öğrenim süresi boyunca verilir ve çoklu girişli olabilir.İtalya Yüksek Öğrenim Vizesi veya İtalya Erasmus Vizesi durumuna göre başvurusu yapılmalıdır.Kısacası önceliğimiz yukarıdaki maddeleri dikkate alarak seyahat amacımızı netleştirmek olacaktır.

• Evrakların Hazırlanması

İtalya vizesi alabilmek için eksiksiz bir şekilde başvuru evrakları hazırlanması gerekir. Evrak listesi hakkında fikir edinmek için gezilab web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Uzmanlarımız ile iletişime geçerek en güncel ve doğru listeye ulaşmanız da mümkün olacaktır.

VİZE RANDEVUSU HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

İtalya vize başvuruları randevusuz yapılmamaktadır. Vize işlemleri İtalya Konsolosluğu’ndan yapılmaktadır. Bu nedenle kişilerin İtalya Konsolosluğu’ndan vize işlemi için randevu almaları gerekmektedir. Başvuru sürecinin ve seyahat planının aksamaması için başvuruların olabildiğince erken yapılması oldukça önemlidir. Vize için yapılacak başvurular, seyahat tarihinden en az 15 gün, en fazla ise 3 ay önce yapılmalıdır. Ancak ölüm gibi ani gelişen ve hayati durumlarda randevusuz vize başvuruları kabul edilebilmektedir. Bunun dışında uçak biletinin önceden satın alınması ancak vizenin yetişmeyecek olması gibi mazeretler geçerli görülmemektedir.

• Hızlı ve Güvenli başvurunun adresi olan GEZİLAB VİZE DANIŞMANLIK ofisimize bekleriz. Uzmanlarımızdan destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.